pellenukke09_897.jpeg Kilpikonnan tanssi esityksessä Jänis ja kilpikonna

Teatteri Capelle

Jyväskyläläinen ammattiteatteri Ilona Willebrandt +358 40 825 4448
ilona.willebrandt(at)gmail.com

Prinsessa Kaihomieli

Kuva: Piitu Nykopp

Prinsessa oli iloinen ja nauravainen lapsi ja koko hovin lemmikki. Nuoreksi neidoksi vartuttuaan prinsessa muuttui. Kuningas ja kuningatar huolestuvat, kun tytär viihtyy yhä enemmän yksin linnan puutarhassa. Hän tuijottaa iltaisin kuuta ja juttelee liljankukille, hymyilee harvemmin, eikä iloinen nauru kaiu enää linnan käytävillä.

Kuningas kutsuu koolle valtakunnan parhaimmat parantajat ja viihdyttäjät, mutta mikään ei näytä tepsivän. Mestarivelhon taika sotkee tilannetta vain entistä enemmän.

Mutta eräänä yönä kuun ollessa melkein täysi ja liljankukkien hohtaessa valkoista valoaan, linnan kartanoa lähestyy ratsu… prinssi…Näytelmä on herkkä ja kaunis prinsessan kasvutarina. Kuninkaallinen väki on visualisoitu isoiksi pahvihahmoiksi ja asut ovat kuin leikattu vanhoista paperinukkekirjoista. Prinsessa Kaihomielen neidonpuku ei aluksi istu, mutta lopulta se sopii hänelle täydellisesti. Hurttia huumoria näytelmään tuovat linnaan kutsutut vieraat. Keskeinen teema on ihmisen ikiaikainen pyrkimys eheyteen. Tarinassa pohditaan myös kuinka suhtautua erilaisuuteen.

Kirjoitus, ohjaus, esitys ja lavastus: Ilona Lehtoranta
Nuket: Piitu Nykopp
Sopii: yli 3-vuotiaille, myös 1.-6.-luokkalaisille
Esitystila: 3 m x 3 m
Pystytys: n. 1 h
Purku: n. 30 min
Hinta: 365 €